Workshops

Drie workshop in 2019

In 2019 hebben wij drie workshops gepland over uiteenlopende onderwerpen:

FamilieMediation

Tijdens deze workshop schenken wij in het bijzonder aandacht aan de invloed van een scheiding op kinderen en wat de mediator tijdens de mediationgesprekken kan betekenen voor de communicatie tussen ouders en kinderen.

Tijdens deze workshop wordt er een beknopte uiteenzetting gegeven over familiemediation en de 8- daagse MfN  geaccrediteerde opleiding. Tevens wordt uitgelegd aan welke voorwaarden je moet voldoen aan doorverwijzing van familiezaken door de rechtbank en inschrijving voor aanvragen van toevoegingen bij de Raad van Rechtsbijstand RvR. Daarna wordt uitgebreid ingegaan op een van de belangrijkste aspecten in een familiemediation, namelijk de communicatie tussen ouders en kinderen in het scheidingsproces. Hoe je als mediator een bijdrage kunt leveren aan dit aspect. Wij laten een kindertherapeut vertellen welke impact een scheiding heeft op kinderen, wat zij allemaal tegenkomt en hoe zij de communicatie tussen ouders en kinderen reguleert tijdens een scheidingsproces. Tevens laten wij enkele video’s zien waarin kinderen vertellen hoe zij de scheiding tussen hun ouders ervaren.  Ook zullen er enkele korte oefeningen worden gedaan aan de hand van casuïstiek die specifiek op familiemediaton is afgestemd.

Trauma tijdens Mediation

Patrice Clarijs is traumatherapeut en confronteert jou met de effecten van trauma’s in mediation en de mogelijkheden om hier mee om te gaan zowel ondersteunend naar partijen als bij jezelf als mediator.

Veel mensen zijn als kind ‘gewond’ geraakt. Zowel letterlijk (op je knie gevallen bijvoorbeeld) als figuurlijk. Figuurlijk omdat je bijvoorbeeld niet de aandacht kreeg die je nodig hadden, omdat er geen afstemming was met jou, omdat er iets ergs gebeurde in de familie, omdat je moeder depressief was, omdat jij niet gehoord en gezien werd, omdat omdat omdat. Zoveel redenen om als klein, kwetsbaar, afhankelijk kind ‘gewond’ te raken, getraumatiseerd (trauma betekent letterlijk wond). Omdat iemand zo jong nog niet in staat is de eigen wond te verzorgen, wordt een deel van het hart gesloten (overleven) en de gevoelens van de verwonding ‘afgesplitst’.

Als mediator ontmoet je veel verschillende mensen. Mensen die samen ergens niet uitkomen. Mensen die bijvoorbeeld uitspraken doen zoals in het linkse rijtje. Wat maakt dat ze daar zo in vast zitten? Dat ze er samen niet uitkomen. Waar heeft dat mee te maken?
En… hoe werkt het in jou? Misschien komen gedachten zoals in het rechtse rijtje (of andere) in je op. Waar hebben die mee te maken? Je denkt in eerste instantie misschien dat het aan die mensen ligt, maar het kan ook anders liggen…

In ons volwassen leven kan die afsplitsing –meestal onbewust- een grote rol spelen. Bijvoorbeeld door altijd hard te werken, je (ongewild) afsluiten voor contact, je minderwaardig voelen, je gelijk willen halen, ziektes en/of lichamelijke symptomen die opspelen, depressie, niet horen wat een ander zegt, jezelf meer voelen dan anderen, steeds zorgen voor anderen etc.
De mensen die bij jou als mediator komen zijn allemaal ooit ergens gewond geraakt. En jij misschien ook wel. Elke trigger in ieders leven heeft een verwijzing naar het gewonde hart…

  • Locatie Workshop: RTC Offices, Jan Ligthartstraat 1, Alkmaar.
  • Kosten Workshop: € 50,- excl. btw.
  • Aantal PE punten: 3

Data- en beschikbaarheid workshop trauma’s in Mediation

DatumTijdLocatieStatus
xxxx

Deze workshop wordt gegeven door:

KLANTEN:

‘Ik heb gelijk’
‘Luister nu toch eens’
‘Jij hebt mij nog nooit gesnapt’
‘Het is zo onrechtvaardig’

Jij

Als ze nu toch eens zou luisteren…
Hij heeft ook overal commentaar op…
Bah, die cynische reacties altijd…
Ik ben bang voor haar boosheid…

Onderhandelen tijdens Mediation

Hans Kramer zal jou aan de hand van voorbeelden en casuïstiek meenemen in veel voorkomende strategieën tijdens het integratieve onderhandelingsproces.

Binnenkort meer informatie

WELKE VRAGEN HEEFT U NOG? WIJ INFORMEREN U GRAAG PERSOONLIJK