Over

Wie zijn wij?

Het Mediation College is opgericht in 2007. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 1500 studenten een opleiding bij het Mediation College gevolgd. In Noord-Nederland is het Mediation College dan ook een begrip geworden voor gedegen mediation opleidingen die worden gegeven door onze bevlogen docenten/trainers. Begin 2020 is het Mediation College overgenomen door Match-it.

Paul Tijssen

Paul Tijssen, eigenaar Mediation College en Match-it, is tevens jurist en heeft jarenlange trainerservaring in conflicthantering en mediation. Inzicht in de persoonlijke ontwikkeling staat bij hem voorop.

Volgende trainers zijn verbonden aan de opleiding in Heemskerk:

Hans Kramer, : MfN Registermediator en NLP Masterpractitioner/trainer

Hans Kramer is (ISO) NFM gecertificeerd Mediator.
Daarnaast is Hans gecertificeerd Master en trainer in het Neuro Linguistisch Programmeren. (NLP)


Mathilde Hol. docent/trainer, MfN Registermediator

Naast de allround basisopleiding heeft Mathilde een door het MfN geaccrediteerde specialisatie opleiding tot familie mediator en arbeid mediator afgerond. Tevens heeft zij bij de Buurtbemiddelings- academie, erkend door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), de specialisatie buurtbemiddeling gevolgd en is werkzaam als vrijwilliger buurtbemiddeling. Tevens is zij instituut-assessor.

Jolan Bosman docent/trainer opleiding Arbeids Mediator, MfN Registermediator

Jolan is zelfstandig MfN Registermediator, MTi-gecertificeerd Arbeidsmediator, gecertificeerd familie-mediator, mediator in strafzaken, buurtbemiddelaarextern vertrouwenspersoondialoogbegeleider. Een brede achtergrond om op de juiste wijze verbindingen tussen mensen tot stand te brengen. Haar  opleiding tot master-practitioner NLP heeft hier in grote mate aan bijgedragen.


Bianca Maas, docent/trainer Familie Mediator en Erfrecht, MfN Registermediator

Bianca is in 2003 afgestudeerd in Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen heeft zij ruim 15 jaren als jurist binnen diverse rechtbanken en als senior juridisch adviseur binnen de overheid gewerkt. Sinds het jaar 2007 heeft zij zich ook gespecialiseerd binnen het vakgebied mediation.

Bianca heeft een aantal jaren in Noorwegen gewoond en bij terugkomst in Nederland heeft zij bewust een keuze gemaakt om zich verder te specialiseren in het familierecht. Kenmerkend voor dit rechtsgebied is dat de advocaat/ mediator bijstand verleend in een vaak moeilijke en emotionele levensfase.

Bianca richt zich enkel op het familierecht. Zij adviseert en procedeert onder meer over scheiding, alimentatie, gezag, naamswijzigingen, ouderschapsplannen en huwelijksvermogensrecht.


Ellenor Spreeuw, Trainingsacteur en Eigenaar castingbureau Act4you

Met jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening maakte ik in 2000 de overstap naar acteren en training acteren. Na een gerichte opleiding en een aantal jaren (training)acteren startte ik Act4you casting en bemiddel voor figuranten en (training) acteurs. Ik vind het belangrijk om naast het ondernemen zelf ook te blijven spelen. Bovendien is het acteerwerk zo geweldig om te doen dat ik het niet zou willen missen. Ik heb mij gespecialiseerd in acteren bij mediation-gesprekken maar daarnaast ben ik ook actief bij de opleiding van artsen, verpleegkundigen en binnen het onderwijs. Inmiddels werken er zo’n 15 trainingsacteurs van Act4you binnen de mediation opleidingen. Het inzetten van acteurs bij een communicatietraining werkt zeer efficiënt. Steekwoorden: vertrouwelijke sfeer – persoonlijke aandacht – ervaring – humor – doelgericht en niet te vergeten mijn motto: Kostbaar is de wijsheid door ervaring verkregen – (R. Ascham). Als trainer wil ik de kennis en kunde aanbieden met veel humor en interactie met de groep. Act4You verzorgd voor het MC en Match-it de dvd opnames voor het assessment.


BEKIJK DE VIDEO OVER HET MEDIATION COLLEGE IN HET KORT

Wij zijn in de uitzending geweest bij LifestyleXperience Plus op RTL4, in het kort krijgt u een indruk van onze opleidingslocaties en het Mediation College/Match-it als erkend opleidingsinstituut.