Over

Wie zijn wij?

Het Mediation College is opgericht in 2007 door Hans Kramer. Aanvankelijk werden de mediation opleidingen gegeven vanuit het landgoed ‘De Haaf’ in Bergen. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 1500 studenten een opleiding bij het Mediation College gevolgd. In Noord-Nederland is het Mediation College dan ook een begrip geworden voor gedegen mediation opleidingen die worden gegeven door onze bevlogen docenten/trainers.

Aan het Mediation college zijn O.A. verbonden

Hans Kramer, oprichter en hoofd opleidingen: MfN Registermediator en NLP Masterpractitioner/trainer

Hans heeft een 20-jarige carrière als directeur van verschillende leasemaatschappijen achter de rug. Aanvankelijk is Hans begonnen bij de toenmalige AMRO bank en is doorgegroeid naar het niveau van afdelingsdirecteur. Daarna heeft Hans zich verder ontwikkeld in de leasemarkt. Medio 2005 heeft Hans de leasemarkt vaarwel gezegd en heeft de studieboeken weer opgepakt om zich te verdiepen in alles wat met Interactieve communicatie te maken heeft. Vooral de uiting en relevantie van emoties bij menselijke gevoelens in conflicten spreekt Hans zeer aan. Hans heeft zich, naast zijn mediation competenties, ook ontwikkeld in het Neuro Linguïstisch Programmeren als coach en trainer. ‘De komende jaren wil ik mij inzetten om mediation in Nederland te bevorderen door het geven van mediation opleidingen en conflictmanagement trainingen in bedrijven. Daarbij ben ik erg enthousiast om Neuro Linguïstisch Programmeren in mediation te betrekken, aangezien vele facetten van communicatie in deze methode zijn besloten en prachtig kunnen worden geïntegreerd in mediation. Ik zal mij dan ook inzetten om bij te dragen tot integratie van mijn kennis van NLP in mediation. Ik houd van verbondenheid, gezelligheid en humor tijdens de opleidingen.’


Mr. Hans Buis, docent/trainer, MfN Registermediator

Sinds 2008 heeft hij een bloeiende mediation praktijk. De mediations die hij leidt brengen partijen altijd verder. In verreweg de meeste gevallen bereiken partijen bij hem een oplossing van hun geschillen. De kracht van Hans is dat hij de onderliggende zorgen en angsten van cliënten weet te herkennen en die zichtbaar maakt. Van daaruit begeleidt hij de cliënten naar constructieve oplossingen waarmee zij verder kunnen. Hans is een ervaren familiemediator. U kunt bij hem terecht voor alle aspecten van een echtscheiding. Of het nu gaat om een omgangsregeling, alimentatie, de verdeling van bezittingen en schulden: bij hem bent u in goede handen! Hans is als rechtbankmediator aangesloten bij de rechtbanken Midden-Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en Oost-Brabant. Hij is daarom tevens bevoegd om bij de Raad voor Rechtsbijstand voor cliënten met een laag inkomen aanvragen in te dienen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hans is ook gecertificeerd mediator in Strafzaken. Hij bemiddelt in die hoedanigheid tussen daders en slachtoffers. Zijn werkgebied bestrijkt heel Nederland. Hans heeft internationale ervaring. Vanaf 1995 is hij als trainer/docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten. Hij geeft trainingen mediation vaardigheden en verzorgt juridische opleidingen. Hij leidt ook beginnende mediators op.


Karin Blekkingh, docent/trainer, MfN Registermediator

De menselijke maat staat bij haar voorop. Karin werkt sinds 2008 als MfN gecertificeerd registermediator. U kunt bij haar terecht voor de volledige professionele afwikkeling van uw scheiding; van omgangsregeling tot boedelscheiding.
Karin is een specialist in het berekenen van partner-en kinderalimentatie. Karin heeft veel ervaring met mediations bij vechtscheidingen en zaken waarbij persoonlijkheidsstoornissen, psychiatrische ziektebeelden en huiselijke geweld aan de orde zijn. Regelmatig krijgt zij verwijzingen van de Rechtbanken en hulpverlenende instanties zoals Jeugdzorg en de GGZ. Zij is daarnaast gespecialiseerd in arbeids- en overheidsconflicten. Haar jarenlange werkervaring bij de gemeentelijke overheid maakt haar bij uitstek geschikt voor hulp bij geschillen op de werkvloer, bij geschillen met de overheid  op alle denkbare terreinen, maar vooral ook op de terreinen Bouwen, Ruimtelijke Ordening, Milieu en WMO en tussen burgers onderling. Karin is ook een erkend mediator in Strafzaken en behandelt in die hoedanigheid zaken tussen daders en slachtoffers, hoofdzakelijk via verwijzingen van de rechtbanken. Zij is als rechtbankmediator aangesloten bij de rechtbanken van Midden-Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en bij de Raad van State in Den Haag. Zij is via de Raad voor Rechtsbijstand gerechtigd tot het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand voor cliënten met een laag inkomen. Tenslotte is Karin  een ervaren en veel gevraagd trainer/docent bij diverse opleidingsinstituten. Zij leidt tevens beginnende mediators op.


Mr. Marjolijn Wieringa, docent/trainer opleiding Arbeids Mediator, MfN Registermediator

Marjolijn houdt zich al dertig jaar bezig met arbeidsgerelateerde conflicten, waarvan de eerste twintig jaar uitsluitend als (arbeids)jurist en sinds 2003 ook als mediator, gespecialiseerd in arbeidsconflicten. In 2008 heeft Marjolijn een eigen mediationpraktijk opgezet en sindsdien heeft ze enkele honderden arbeidsmediations gedaan. Daarnaast geeft Marjolijn trainingen en workshops op het gebied van arbeidsmediation / conflictbemiddeling en wordt ze regelmatig gevraagd voor een arbeidsjuridisch advies. ‘Uiteindelijk heb ik mijn laatste vaste baan opgezegd en van mediation mijn beroep gemaakt. Ik kan er veel van mijn kwaliteiten in kwijt maar ook mijzelf als persoon: een mensenmens, die houdt van communicatie en geïnteresseerd is in anderen en verbinding tussen mensen. Arbeidsgeschillen was voor mij een logische stap. Mijn uitgebreide kennis en ervaring als arbeidsjurist ervaar ik absoluut als een pré.Het geeft mij daarnaast veel voldoening om mijn opgebouwde expertise als mediator te kunnen delen en overbrengen aan anderen door het geven van trainingen en workshops.’


Mr. Johan de Haan, advocaat, docent/trainer Familie Mediator, Personen- en Familierecht

Vanaf 1 mei 1994 ben ik advocaat in Alkmaar en mijn praktijk bestaat voor een groot deel uit Personen- en Familierecht. Ik ben daardoor zeer ervaren op het gebied van echtscheidingen en zaken die daaraan verwant zijn, zoals alimentatie rekenen, van zaken die betrekking hebben op de minderjarige kinderen van de ouders die gaan scheiden of al gescheiden zijn en zaken met betrekking tot de verdeling. Daarbij ben ik in de eerste plaats altijd op zoek naar overleg, zodat de kinderen, als die er zijn, zo min mogelijk in het ‘conflict’ worden betrokken, maar als een beslissing van de rechter is vereist, ga ik een procedure aan de andere kant niet uit de weg.


Léon Slijkerman FFP CFP® RFEA, docent/trainer, Financieel planner, Register Financieel Echtscheidingsadviseur, MfN Registermediator

Als Register Financieel Echtscheidingsadviseur en MfN Registermediator voer ik al jaren een eigen echtscheidingspraktijk en ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van (partners van) ondernemers en particulieren. Dagelijks begeleid ik cliënten bij het maken van (financiële en juridische) afspraken over de gevolgen van een echtscheiding. Overleg staat hierbij voorop. Ook begeleid ik mensen wiens scheiding niet in harmonie verloopt. Het is mijn missie om de ‘vechtscheiding’ uit te bannen uit Nederland. Bij deze zaken behartig ik de belangen van de cliënt, adviseer hen als financieel specialist en voer ik namens haar of hem de onderhandelingen met de wederpartij. Dit doe ik in samenwerking met een aantal advocaten uit mijn netwerk. Als trainer vind ik het leuk om mijn kennis en ervaring met jullie te delen via interactie met jullie als groep en een


Mathieu Schipper, advocaat, docent/trainer Familie Mediator en Erfrecht, MfN Registermediator

Mathieu Schipper is advocaat sinds 1999 en mediator sinds 2008. Mathieu is gespecialiseerd in het erfrecht, waarover hij met grote regelmaat adviseert. Hij heeft ruime ervaring in de procespraktijk. Ook doceert hij erfrecht aan advocaten en andere juristen.


Ellenor Spreeuw, Trainingsacteur en Eigenaar castingbureau Act4you

Met jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening maakte ik in 2000 de overstap naar acteren en training acteren. Na een gerichte opleiding en een aantal jaren (training)acteren startte ik Act4you casting en bemiddel voor figuranten en (training) acteurs. Ik vind het belangrijk om naast het ondernemen zelf ook te blijven spelen. Bovendien is het acteerwerk zo geweldig om te doen dat ik het niet zou willen missen. Ik heb mij gespecialiseerd in acteren bij mediation-gesprekken maar daarnaast ben ik ook actief bij de opleiding van artsen, verpleegkundigen en binnen het onderwijs. Inmiddels werken er zo’n 15 trainingsacteurs van Act4you binnen de mediation opleidingen. Het inzetten van acteurs bij een communicatietraining werkt zeer efficiënt. Steekwoorden: vertrouwelijke sfeer – persoonlijke aandacht – ervaring – humor – doelgericht en niet te vergeten mijn motto: Kostbaar is de wijsheid door ervaring verkregen – (R. Ascham). Als trainer wil ik de kennis en kunde aanbieden met veel humor en interactie met de groep.


BEKIJK DE VIDEO OVER HET MEDIATION COLLEGE IN HET KORT

Wij zijn in de uitzending geweest bij LifestyleXperience Plus op RTL4, in het kort krijgt u een indruk van onze opleidingslocaties en het Mediation College als MfN erkend opleidingsinstituut.