Over

Wie zijn wij?

Het Mediation College is opgericht in 2007 door Hans Kramer. Aanvankelijk werden de mediation opleidingen gegeven vanuit het landgoed ‘De Haaf’ in Bergen. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 1500 studenten een opleiding bij het Mediation College gevolgd. In Noord-Nederland is het Mediation College dan ook een begrip geworden voor gedegen mediation opleidingen die worden gegeven door onze bevlogen docenten/trainers.

Aan het Mediation college zijn O.A. verbonden

Hans Kramer, oprichter en hoofd opleidingen: MfN Registermediator en NLP Masterpractitioner/trainer

Hans heeft een 20-jarige carrière als directeur van verschillende leasemaatschappijen achter de rug. Aanvankelijk is Hans begonnen bij de toenmalige AMRO bank en is doorgegroeid naar het niveau van afdelingsdirecteur. Daarna heeft Hans zich verder ontwikkeld in de leasemarkt. Medio 2005 heeft Hans de leasemarkt vaarwel gezegd en heeft de studieboeken weer opgepakt om zich te verdiepen in alles wat met Interactieve communicatie te maken heeft. Vooral de uiting en relevantie van emoties bij menselijke gevoelens in conflicten spreekt Hans zeer aan. Hans heeft zich, naast zijn mediation competenties, ook ontwikkeld in het Neuro Linguïstisch Programmeren als coach en trainer. ‘De komende jaren wil ik mij inzetten om mediation in Nederland te bevorderen door het geven van mediation opleidingen en conflictmanagement trainingen in bedrijven. Daarbij ben ik erg enthousiast om Neuro Linguïstisch Programmeren in mediation te betrekken, aangezien vele facetten van communicatie in deze methode zijn besloten en prachtig kunnen worden geïntegreerd in mediation. Ik zal mij dan ook inzetten om bij te dragen tot integratie van mijn kennis van NLP in mediation. Ik houd van verbondenheid, gezelligheid en humor tijdens de opleidingen.’ Vanaf 1 juli 2021 is het Mediation College overgenomen door Match-it. Hans is bij beide instituten trainer.


Mathilde Hol. docent/trainer, MfN Registermediator

Naast de allround basisopleiding heeft Mathilde een door het MfN geaccrediteerde specialisatie opleiding tot familie mediator en arbeid mediator afgerond. Tevens heeft zij bij de Buurtbemiddelings- academie, erkend door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), de specialisatie buurtbemiddeling gevolgd en is werkzaam als vrijwilliger buurtbemiddeling. Tevens is zij instituut-assessor.


Karin Blekkingh, docent/trainer, MfN Registermediator

De menselijke maat staat bij haar voorop. Karin werkt sinds 2008 als MfN gecertificeerd registermediator. U kunt bij haar terecht voor de volledige professionele afwikkeling van uw scheiding; van omgangsregeling tot boedelscheiding.
Karin is een specialist in het berekenen van partner-en kinderalimentatie. Karin heeft veel ervaring met mediations bij vechtscheidingen en zaken waarbij persoonlijkheidsstoornissen, psychiatrische ziektebeelden en huiselijke geweld aan de orde zijn. Regelmatig krijgt zij verwijzingen van de Rechtbanken en hulpverlenende instanties zoals Jeugdzorg en de GGZ. Zij is daarnaast gespecialiseerd in arbeids- en overheidsconflicten. Haar jarenlange werkervaring bij de gemeentelijke overheid maakt haar bij uitstek geschikt voor hulp bij geschillen op de werkvloer, bij geschillen met de overheid  op alle denkbare terreinen, maar vooral ook op de terreinen Bouwen, Ruimtelijke Ordening, Milieu en WMO en tussen burgers onderling. Karin is ook een erkend mediator in Strafzaken en behandelt in die hoedanigheid zaken tussen daders en slachtoffers, hoofdzakelijk via verwijzingen van de rechtbanken. Zij is als rechtbankmediator aangesloten bij de rechtbanken van Midden-Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en bij de Raad van State in Den Haag. Zij is via de Raad voor Rechtsbijstand gerechtigd tot het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand voor cliënten met een laag inkomen. Tenslotte is Karin  een ervaren en veel gevraagd trainer/docent bij diverse opleidingsinstituten. Zij leidt tevens beginnende mediators op.


Jolan Bosman docent/trainer opleiding Arbeids Mediator, MfN Registermediator

Jolan is zelfstandig MfN Registermediator, MTi-gecertificeerd Arbeidsmediator, gecertificeerd familie-mediator, mediator in strafzaken, buurtbemiddelaarextern vertrouwenspersoondialoogbegeleider. Een brede achtergrond om op de juiste wijze verbindingen tussen mensen tot stand te brengen. Haar  opleiding tot master-practitioner NLP heeft hier in grote mate aan bijgedragen.


Léon Slijkerman FFP CFP® RFEA, docent/trainer, Financieel planner, Register Financieel Echtscheidingsadviseur, MfN Registermediator

Als Register Financieel Echtscheidingsadviseur en MfN Registermediator voer ik al jaren een eigen echtscheidingspraktijk en ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van (partners van) ondernemers en particulieren. Dagelijks begeleid ik cliënten bij het maken van (financiële en juridische) afspraken over de gevolgen van een echtscheiding. Overleg staat hierbij voorop. Ook begeleid ik mensen wiens scheiding niet in harmonie verloopt. Het is mijn missie om de ‘vechtscheiding’ uit te bannen uit Nederland. Bij deze zaken behartig ik de belangen van de cliënt, adviseer hen als financieel specialist en voer ik namens haar of hem de onderhandelingen met de wederpartij. Dit doe ik in samenwerking met een aantal advocaten uit mijn netwerk. Als trainer vind ik het leuk om mijn kennis en ervaring met jullie te delen via interactie met jullie als groep en een


Mathieu Schipper, advocaat, docent/trainer Familie Mediator en Erfrecht, MfN Registermediator

Mathieu Schipper is advocaat sinds 1999 en mediator sinds 2008. Mathieu is gespecialiseerd in het erfrecht, waarover hij met grote regelmaat adviseert. Hij heeft ruime ervaring in de procespraktijk. Ook doceert hij erfrecht aan advocaten en andere juristen.


Ellenor Spreeuw, Trainingsacteur en Eigenaar castingbureau Act4you

Met jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening maakte ik in 2000 de overstap naar acteren en training acteren. Na een gerichte opleiding en een aantal jaren (training)acteren startte ik Act4you casting en bemiddel voor figuranten en (training) acteurs. Ik vind het belangrijk om naast het ondernemen zelf ook te blijven spelen. Bovendien is het acteerwerk zo geweldig om te doen dat ik het niet zou willen missen. Ik heb mij gespecialiseerd in acteren bij mediation-gesprekken maar daarnaast ben ik ook actief bij de opleiding van artsen, verpleegkundigen en binnen het onderwijs. Inmiddels werken er zo’n 15 trainingsacteurs van Act4you binnen de mediation opleidingen. Het inzetten van acteurs bij een communicatietraining werkt zeer efficiënt. Steekwoorden: vertrouwelijke sfeer – persoonlijke aandacht – ervaring – humor – doelgericht en niet te vergeten mijn motto: Kostbaar is de wijsheid door ervaring verkregen – (R. Ascham). Als trainer wil ik de kennis en kunde aanbieden met veel humor en interactie met de groep.


BEKIJK DE VIDEO OVER HET MEDIATION COLLEGE IN HET KORT

Wij zijn in de uitzending geweest bij LifestyleXperience Plus op RTL4, in het kort krijgt u een indruk van onze opleidingslocaties en het Mediation College als MfN erkend opleidingsinstituut.