Details en Voorwaarden

Opleidingskosten, aanmelden en annuleren

Wij houden uw investering zo laag mogelijk, zodat u bij ons voor dezelfde investering ook een verdiepingsopleiding kan volgen waar u bij vele collega instituten alleen de basisopleiding kunt doen.

 • De 7-daagse basisopleiding ‘Professioneel Mediator kunt u bij het Mediation College volgen voor € 2.650,00 btw vrijgesteld.
 • Genoemde bedragen zijn btw vrij gesteld en excl. MfN/INTOP examengelden.
 • Inbegrepen zijn:
  • Opleidingsmanual
  • Kleurpalet van de Mediator (handige toolkit)
  • Lunch en diner
  • Onbeperkt koffie/thee en frisdrank gedurende de gehele opleiding
 • Wanneer u inzicht wilt hebben in de kosten van alle opleidingen, trainingen en examens, bekijk dan onze tarieven.

Voorwaarden voor deelname:

Er is geen specifieke vooropleiding voor deze opleiding vereist. Tevens houden wij met betrekking tot deze opleiding een intakesprek om nader kennis te maken. Op basis van onze bevindingen zullen wij u aangeven of wij in u een mediator zien en u adviseren om de opleiding wel of niet te volgen. Om deze opleiding met goed gevolg te kunnen afronden verwachten wij dat u beschikt over HBO kennis- en werkniveau. Natuurlijke aanleg (empathie) voor het beroep van mediator is een groot voordeel. U kunt een intakegesprek aanvragen door het intakeformulier op onze site in te vullen. Natuurlijk kunt u voor een afspraak ook telefonisch contact opnemen met het Secretariaat van het Mediation College, telefoon 072 – 527 27 17.

Aanmelden voor de MFN geaccrediteerde opleiding ‘professioneel Mediator’

Wanneer u gemotiveerd bent om de opleiding te volgen, dan kunt u een Intakegesprek aanvragen Wanneer u nog niet zeker genoeg bent om de volgende stap te zetten, dan kunt u ook een van onze informatie-avonden bezoeken. In principe wordt er tijdens het intakegesprek vanuit gegaan dat u over voldoende informatie beschikt en kunt u met de trainer/opleidingscoördinator bespreken of de opleiding aansluit bij uw competenties en mogelijkheden. Het gesprek van ca. een uur met de trainingscoördinator of trainer/mediator is zonder verplichtingen. Tijdens het intakegesprek zal duidelijk worden in hoeverre er een mediator in u schuilt. Wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging of offerte nodig heeft, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een vergoeding, dan verzorgen wij dat voor u. Klik hier wanneer u meer wilt weten over de examens (theorie- en praktijkexamens en de kosten hiervan) die voor MfN worden afgenomen door INTOP.

Annuleringsbeleid van het Mediation College voor alle opleidingen

Om onze opleidingen zo toegankelijk mogelijk te maken, hanteren wij een zeer redelijk annuleringsbeleid:

 • Annuleren binnen 7 dagen na inschrijving is geheel kosteloos.
 • Annuleren van 6 tot 4 weken voor aanvang van de opleiding € 150,00 administratiekosten.
 • Annuleren van 4 tot 3 weken voor aanvang van de opleiding 25% van de opleidingskosten.
 • Annuleren van 3 tot 2 weken voor aanvang van de opleiding 50% van de opleidingskosten.
 • Annuleren van 2 weken tot of na aanvang van de opleiding zijn de volledige opleidingskosten verschuldigd.

Wanneer u tijdens de opleiding door onmacht afwezig bent, dan kunt u in overleg met onze hoofdtrainer bespreken hoe u deze uren kunt inhalen. Wanneer u langer dan 3 dagen afwezig bent, dan is inhalen niet mogelijk en dan zult u opleiding opnieuw moeten volgen. Wij zullen u dan een alleszins redelijk voorstel doen. Ook wanneer er andere omstandigheden zijn bespreken wij de situatie en denken wij met u mee.

Wanneer u kiest voor een z.g. ‘Combi opleiding’ dan geldt voor annulering dat dit wordt gezien als één opleiding. De start-datum van de basisopleiding geldt dan als eerste opleidingsdag.

Voor reservering(en) van hotelovernachting(en) gelden de voorwaarden van het hotel/accommodatie.

Wijzigingen van data, locatie en accommodatie blijven voorbehouden.

Zie ook onze algemene voorwaarden.