Extra NLP en theorie/praktijk oefendag

Optionele  terugkomdagen na de basisopleiding

NLP of/en oefendag

De 7-daagse basisopleiding mediation is een compacte opleiding waarmee het mogelijk is om de MfN en ADR examens tot gecertificeerd mediator succesvol af te leggen. Wanneer u zichzelf nog beter wilt voorbereiden op het mediatorschap dan raden wij u zeker aan om deze een of tweedaagse extra training te volgen.

Gedurende deze twee dagen gaan wij de eerste dag in op vragen die u nog heeft over de lesstof en praktijksituaties. Wij oefenen een theorie examen klassikaal en gaan nog enkele praktijkoefeningen doen. Tijdens de tweede dag laten wij u kennis maken met het Neuro Linguïstisch programmeren (NLP) in mediation. Wij geven u inzichten en technieken in het structureren van communicatie tijdens mediationgesprekken door gebruik te maken van het NLP communicatiemodel. Tevens laten wij u zien welke invloed denkstijlen, ook wel genoemd metaprogramma’s, hebben op het ontstaan van conflicten. U zult merken dat het mediationgesprek een stuk gemakkelijker wordt wanneer u gebruik gaat maken van deze nieuwe inzichten en technieken.

U kunt zich gemakkelijk voor deze optionele training opgeven door dit aan te geven op uw aanmelding. Geef dan even aan of u beide dagen of een dag naar keuze wilt bijwonen. De terugkomdagen volgen ongeveer 4 tot 6 weken na de laatste dag van de basisopleiding. Voor de dynamiek en sfeer gedurende deze dagen zou het natuurlijk wanneer uw gehele groep zich aanmeldt. Dat kan natuurlijk ook tijdens de opleiding.

Programma dag 1:

10.00 – 12.00 uur:        Training voor het theorie-examen (Interactieve methode met behulp van eigen smartphone) Tussentijds 15 minuten pauze. Tevens gelegenheid om vragen te stellen over de theorie.

12.00 – 13.00 uur:        Praktijkoefeningen- en casuïstiek. We oefenen met mediation rollenspellen onder begeleiding van een ervaren mediator/trainer.

13.00  –  14.00 uur:       Lunchpauze

14.00 – 16.30 uur:        Praktijkoefeningen- en casuïstiek. We oefenen met mediation rollenspellen onder begeleiding van een ervaren mediator/trainer. Tussentijds 15 minuten pauze.

16.30 – 17.00 uur:        Evaluatie en vragen

17.00 uur                     Afsluiting

Programma dag 2:

10.00 – 12.00 uur:        Basisbeginselen van het Neuro Linguïstisch programmeren. Tussentijds 15 minuten pauze

12.00 – 13.00 uur:        Chunken:  (Structureren van communicatie}: Van directe naar abstracte communicatie  en andersom) gevolgd door praktijkoefeningen.

13.00 – 14.00 uur:        Lunchpauze

14.00 – 16.30 uur:        Werken met metaprogramma’s:  Herkennen van (botsende) denkstijlen en transparant maken zodat veranderingsprocessen tijdens mediation op gang kunnen komen. U leert enkele belangrijke metaprogramma’s en gaat hiermee aan de slag tijdens praktijkoefeningen. Tussentijds 15 minuten pauze.

16.30  – 17.00 uur:        Evaluatie en vragen.

Locatie:

Trainingscentrum Chateau Marquette in Heemskerk
Of RTC in Alkmaar (Gelegen aan de zuidelijke randweg in Alkmaar)

Inbegrepen:

  • Koffie, thee en lunch.
  • Syllabus
  • Certificaat van deelname
  • 5 PE punten (aangevraagd bij MfN)

Investering:

€  350,00 voor een dag naar keuze

€  600,00  voor twee dagen

BTW vrijgesteld